Gisteren waren wij met zijn allen welkom op Paardenkliniek Wolvega voor sommige mensen misschien bekent terrein helaas, maar voor veel een mooie kans om eens een kijkje te nemen op een Paardenkliniek.

Na een ritje door de winterse buien werden wij warm ontvangen boven de kliniek met koffie, thee en wat lekkers. Daar begon Mark Tjeerde (Mark is verantwoordelijk voor de buitendienst, onderhoud van de gebouwen, alle ICT- activiteiten en het dekstation) met de rondleiding over “bijna” de gehele kliniek van Wolvega. Bijna omdat we uiteraard ook te maken hebben met zieke paarden.

We begonnen in de kliniek waar we o.a. een kijkje konden nemen bij de operatiekamers. Tijdens de rondleiding heeft Mark ons veel verteld over het reilen en zeilen van het bedrijf, wat gebeurt er als hier paarden komen, hoe gaan bepaalde handelingen; bijvoorbeeld voor een operatie, maar ook verschillende aandoeningen zijn aan bod gekomen.

Het bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid. Ze zijn zich steeds meer gaan specialiseren op verschillende aspecten. Sinds 2019 beschikken ze over een sport medisch centrum waar ze beschikken over een binnenbak, harde cirkel en zachte cirkel die vooral gebruikt wordt voor de specialisatie van sportpaarden.

We eindigen de rondleiding bij Mark zijn grote passie; de voortplanting ! We kregen uitleg over het dekstation en op gepaste wijze (want ja er waren ook jeugdleden bij) hoe de voortplanting in zijn werk gaat en wat er bij komt kijken.

Al met al een zeer leuke maar vooral interessante rondleiding door Paardenkliniek Wolvega !

Nogmaals bedankt dat wij welkom waren en hopelijk “niet” graag tot ziens.

Categorieën: Activiteiten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *